Co, gdzie, jak i dlaczego?

Zacznij od tego miejsca. :-)
Michał Gottlieb

Co, gdzie, jak i dlaczego?

Post autor: Michał Gottlieb »

Aby ułatwić nam wszystkim kontakt ze sobą, zwłaszcza w sprawach związanych z osiedlem, ulicą, itp, proponuję kilka miejsc - od Was zależy, którą wybierzecie za najwygodniejszą. Najważniejsze, aby udało nam się znaleźć szybki, prosty i skuteczny sposób na komunikację, ponieważ w razie potrzeby wykonania jakichkolwiek prac, obecnie jest nam bardzo ciężko się razem zorganizować.

Obecnie do dyspozycji mamy działającą grupę na Facebooku:
https://www.facebook.com/groups/369180268141017

Oprócz tego, na tej grupie jest utworzony czat, więc wiadomości z czatu automatycznie trafiają do facebookowego messengera, co pozwala na szybki kontakt, jeśli ktoś używa Messengera w swoim telefonie. Nie wszyscy jednak tam są, co być może wynika z tego, że nie każdy używa Facebooka i/lub Messengera?

Oprócz tego, możemy pomyśleć nad korzystaniem z tego forum.
W ten sposób wszystkie tematy będą znacznie lepiej uporządkowane i łatwiej będzie prowadzić dyskusje, dodawać ankiety, itp.
Na razie, dopóki jest to okres "testowy" - zostawiam forum otwarte do odczytu dla wszystkich.
Aby coś pisać - należy się zarejestrować.

Jeśli uznacie, że będziemy korzystać docelowo z tego forum - zamknę dostęp z zewnątrz tylko do zarejestrowanych użytkowników.
Każdy użytkownik może w ustawieniach decydować czy chce być informowany mailowo o nowych postach na forum, itp, więc w razie pojawienia się jakiejkolwiek nowej wiadomości tutaj - każdy może otrzymywać od razu mailowo informację o tym fakcie.

Oprócz tego utworzyłem też listę mailngową. Działa to jak czat, ale za pomocą wiadomości E-Mail.
Aby się zapisać na listę, należy wysłać na adres majordomo@cytrynowa.eu wiadomość o dowolnym temacie, ale wpisać w treści wiadomości:
subscribe grupa

Po poprawnym zapisaniu powinna przyjść wiadomość z potwierdzeniem.

Lista działa w prosty sposób - każda wiadomość wysłana na adres grupa@cytrynowa.eu automatycznie jest przesyłana także do każdego, kto jest zapisany na liście mailingowej. Odpowiadając na otrzymaną wiadomość, odpowiadamy także do całej grupy, więc wszyscy widzą całą korespondencję i mogą w niej brać udział. Tym samym do komunikacji wystarczy tam E-Mail. Jeśli ktoś chciałby się na niej zapisać, ale ma z tym problem to proszę o podanie adresu mailowego i dopiszę go ręcznie.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, uwagi albo propozycje, to piszcie.
Szymon-Modrzewiowa 6

Re: Co, gdzie, jak i dlaczego?

Post autor: Szymon-Modrzewiowa 6 »

Cześć,

W 100% zgadzam się, że trzeba wybrać jedno miejsce do komunikacji.

Subiektywnie. Ja codziennie używam maila oraz whatsappa.
Więc jeśli nie grupa na whatsapie to takie forum jest idealnym wyjściem, tym bardziej, że można dowoli ustawić sobie powiadomienia (żeby nie przegapić wiadomości) a z drugiej strony po prostu nie czytać któregoś wątku jeśli kogoś dany temat nie interesuje / nie dotyczy.

Także ja jestem za tym aby pozostać przy forum.
Michał Gottlieb

Re: Co, gdzie, jak i dlaczego?

Post autor: Michał Gottlieb »

Według mnie forum też pozwoli na utrzymanie największego porządku, ale zobaczymy, jak wyjdzie w praniu.
Na razie zostawię wszystkie kanały komunikacji i będę się starał o najważniejszych sprawach pisać wszędzie.
Zobaczymy, która metoda okaże się najskuteczniejsza...
ODPOWIEDZ